MOTOR

Stopper AutoPASS-brikker

Bompenger
Bompengestasjon
Bompenger Bompengestasjon Bilde: Mona Sprenger
23. apr. 2007 - 12:07

Statens vegvesen varsler en foreløpig stans i utsendelsene av nye AutoPASS-brikker, i påvente av en forbedret returordning som skal på plass.

Bedre retur

Vegvesenet har etter samtaler med Statens forurensningstilsyn (SFT) bestemt seg for å etablere en forbedret ordning for retur av bompengebrikkene.

– I utgangspunktet ønsket vi at brukerne skulle benytte seg av eksisterende returordninger for elektrisk og elektronisk avfall, men vi har etter hvert fått bekymringsmeldinger fra flere hold som gjør at vi velger å se på returordningen på nytt, sier sjefingeniør Jacob Trondsen i Statens vegvesen Vegdirektoratet i en pressemelding.

Den nye returordningen innebærer at brukerne kan levere brikkene på for eksempel bensinstasjoner, som forhandler brikker for bompengeselskapene.

Unntatt

Innføring av den nye ordningen fører derfor til en pause i utsendelse av nye brikker i Oslo. Halvparten av 330.000 brikker er imidlertid allerede distribuert i hovedstaden.

Samtidig blir utsendelsene utsatt på bomringen på Nord-Jæren, E18 Aust-Agder, Hvalertunnelen, Oslofjordtunnelen, Sykkylvsbrua, Trekantsamarbeidet, E6 Øst Stjørdal-Ranheim og E39 Thamshamn-Øysand i Sør-Trøndelag.

Bare E18/E6 Østfold og E18 Vestfold vil gå som planlagt, fordi brikkene der allerede er levert. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.