NYHETER

Stopp for tungtrafikk til Hvaler

24. mars stenges Kjøkøysund bru på fylkesveg 108 mellom Kråkerøy og Kjøkøya for kjøretøyer over 32 tonn. Dermed blir det stopp for tyngre vogntog på ubestemt tid.

Vektbegrensningen på 32 tonn over Kjøkøysund bru vil derfor gjelde i flere år fremover.
Vektbegrensningen på 32 tonn over Kjøkøysund bru vil derfor gjelde i flere år fremover.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
19. mars 2014 - 15:46

Ifølge Statens vegvesen er det avdekket behov for å begrense tillatt totalvekt over brua. Kjøkøysund bru, som ble bygget på 70-tallet, er pådratt så stor slitasje at den ikke tåler ytterligere belastning og slitasje fra tyngre kjøretøy.

Tillatt totalvekt for kjøretøy som skal passere over brua settes derfor ned fra 50 til 32 tonn. I tillegg til å innføre vektbegrensning vil asfalten på brua bli frest ned til et minimum for å redusere bruas egenvekt. Ved å gjennomføre disse tiltakene vil det fortsatt være helt trygt å ferdes over brua, hevder Statens vegvesen i et rundskriv til lokalbefolkningen.

Lette kjøretøy, personbiler, busser og lastebiler blir ikke berørt av vektbegrensningen og kan bruke brua som normalt.

I enkelttilfeller kan det være mulig å få dispensasjon fra vektbegrensningen for transport av et udelbart kolli (spesialtransport). Dette vil i så fall skje ved sentrisk kjøring med ledebil.

Østfold fylkeskommune og Statens vegvesen er nå i gang med å utrede om Kjøkøysund bru skal rehabiliteres eller om det bør bygges en helt ny bru. Uansett hvilken løsning som viser eg å bli den mest hensiktsmessige vil planlegging av videre arbeider og finansieringsavklaringer ta lang tid.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.