INDUSTRI

Stoltenberg får et halvt år

Per Erlien Dalløkken, Trond GramPer Erlien Dalløkken, Trond Gram
13. feb. 2009 - 07:01

Klubblederne i elleve industribedrifter i Nordland varsler at den rødgrønne regjeringen risikerer å få en tung valgkamp nordpå.

Samarbeidsutvalget for prosessindustrien i Nordland gir Stoltenberg og hans regjeringskolleger maksimalt seks måneder på å innfri sine industriløfter. Hvis ikke blir det null drahjelp fra fagbevegelsen før stortingsvalget.

– Stoltenberg-regjeringen må holdes ansvarlig for dette alvorlige politiske sviket mot tusenvis av arbeidsplasser, sier samarbeidsutvalget ifølge Rana Blad .

Løftebrudd

Klubblederne mener Stoltenberg-regjeringen er i ferd med å ta livet av prosessindustrien gjennom sin industripolitikk.

Det alvorligste løftebruddet for dem er at regjeringen ennå ikke har fått på plass et industrikraftregime.

Industriarbeiderne er heller ikke imponert over regjeringens innsats under finanskrisa.

– De opptrer nærmest handlingslammet i forhold til å sette inn krisetiltak for prosessindustrien. Mens finanskapitalen og de største bankene har fått krisehjelp, avspises de som faktisk holder hjulene i gang med tomt prat fra Stoltenberg, Navarsete og Halvorsen, sier klubblederne til avisa.

Har ikke innfridd

Leder i Industri Energi, Leif Sande, gir klubblederne i elleve industribedriftene full støtte.

– Regjeringen har ikke innfridd. De har hatt tre og et halvt år på seg og ennå ikke innfridd, sier leder i Industri Energi, Leif Sande, til Teknisk Ukeblad.

Les også: Fransk løsning på norsk energiproblem

LOs støtte til de tre rødgrønne partiene har blitt framhevet som en av de viktigste årsakene til at de vant valget i 2005. Leif Sande kommer ikke til å gå ut med en anbefaling om å stemme noe som helst.

– Veldig skuffet

– Det går jeg ut ifra at de finner ut av selv. Men jeg må si at vi kommer til å være klinkende klar på at regjeringen ikke har innfridd, sier Sande.

Han er veldig skuffet og forteller at han hører fra flere politikere i de rødgrønne partiene som også er skuffet over at regjeringen ikke har fått til noe.

– Jeg synes et slikt opprop er helt på sin plass, og det er riktig å fortelle regjeringen at de her har et løfte som ikke er innfridd.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.