IKT

Stoler ikke på bomselskapet

Camilla Aadland
4. aug. 2005 - 08:00

– Vår største utfordring er å få folk til å tenke gjennom hva som skjer når de drar bankkortet, kjører gjennom bomringen og lignende, mener Morten Meyer.

En ny undersøkelse fra Transportøkonomisk institutt (TØI) viser at folk har stor tillit til at personopplysninger ikke blir misbrukt. Bruk av internett er eneste handling der flertallet er bekymret for bruk av opplysninger.

– Jeg er glad for at undersøkelsen viser at offentlige organer har tillit når det gjelder bruk av personopplysninger. Politiet skårer aller høyest når det gjelder folks tillit, og banker nyter fremdeles stor grad av tillit. Nederst på listen kommer bompengeselskaper, teleselskaper og - kanskje noe overraskende - ideelle organisasjoner, oppsummerer Meyer.

Opptatt av personnummeret

Personnummer er den opplysningen flest mener det er viktig å beskytte godt. Flere mener det er viktigere å beskytte mobilnummeret sitt enn opplysninger om religiøs og politisk oppfatning. Meyer mener dette viser at loven kanskje ikke er i samsvar med med folks oppfatninger.

– Det er interessant, fordi personnummer i lovverket ikke er definert som sensitive opplysninger. Det viser at lovverket kan vurderes endret, sa moderniseringsministeren på en konferanse om elektroniske spor i juni.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.