NETTARKIV

Stø kurs for Konkraft

TJUKK RAPPORT: Konklusjon - Mer olje - bedre miljø. Som venetet fra oljenæringen.
TJUKK RAPPORT: Konklusjon - Mer olje - bedre miljø. Som venetet fra oljenæringen. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
30. mai 2008 - 14:28

Rapporten på 142 sider, er en av flere rapporter som skal danne grunnlaget for en ny energimelding olje- og energiminister Åslaug Haga har til hensikt å fremme for Stortinget i desember.

Hovedkonklusjonen i rapporten er ikke overraskende at regjeringen fortsatt må satse på å videreutvikle olje- og gassindustrien på sokkelen. Argumentet er at denne industrien danner grunnlaget for den kunnskapen som senere inngår i viderutvklingen av mer konkurransedyktig ny fornybar energi og CO2-fangst.

– En sterk petroleumsnæring er det beste grunnlaget for å utvikle en diversifisert energiklynge i 2030 med større tynge på fornybar energi, står det i rapporten.

Som et ledd i å videreutvikle våre teknologiske fortrinn mener Konkraft at nye områder må åpnes for oljevirksomhet, deriblant Lofoten og Vesterålen. I tillegg må vi utvikle vannkraften der hvor det er mulig.

Konkraft legger vekt på at energinæringene i dag er de som bidrar mest til verdiskapingen i Norge og at myndighetene må ta vare på det potensial næringen innebære for framtidig industrivekst og sysselsetting, og derigjennom velferd for landets innbyggere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.