ARBEIDSLIV

Stjerner skal lokke ungdom

28. sep. 2001 - 00:35

Alle landets 8. klassinger får astronomikalender og aktivitetsmapper. Ildsjelene bak den årlige Astrofestivalen har laget skoleopplegget og kalenderen med astronomiske motiver og merkedager som formørkelser, stjerneskuddsvermer og romvirksomhet. Flotte motiver av planeter og galakser og forklaringer av astronomiske begivenheter skal pirre ungdommenes nysgjerrighet.

Målet er at moderne astronomi skal vekke ungdommenes interesse for realfag, ikke minst fysikk.

– Mye tyder på at mange som fordyper seg i fysikk i vestlige land, fikk sin interesse gjennom astronomi. Himmelrommet er spennende og astronomiske fenomener er visuelle, så barn og ungdom kan lett forholde seg til dem, hevder Knut Jørgen Røed Ødegaard, stipendiat ved Astrofysisk institutt ved Universitetet i Oslo. Han er prosjektleder for Astrofestivalen 2001, som finner sted på Blindern i Oslo 17.–8. november. Festivalen bir det største astronomiske arrangement noen sinne i Skandinavia, og faller sammen med meteorstormen Leonidene. (hl)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.