ELEKTRISK

Stjal hurtiglader på hele 50 kilowatt

– Det første jeg tenkte var «hva skal de med den?» Det er ikke akkurat et lett omsettelig produkt, sier kommunikasjonssjef i Fortum.

Slik så hurtigladeren i Hattfjelldal ut før den forsvant natt til tirsdag. Det er enheten til venstre som er borte.
Slik så hurtigladeren i Hattfjelldal ut før den forsvant natt til tirsdag. Det er enheten til venstre som er borte. Foto: Fortum
30. okt. 2019 - 15:37

Det var verdens første ladestasjon med sørsamisk språk, i tillegg til norsk språkdrakt. Nå er Fortums 50 kW hurtiglader ved Hattfjelldal i Nordland søkk borte. Ifølge NRK Nordland står bare fundamentet igjen av det som var hurtigladeren, som sto utenfor Fjellfolkets hus. 

Ladestasjonen ble åpnet i 2017, og inneholdt både en hurtiglader og et vanlig ladepunkt. Det er kun hurtigladeren som er borte. 

Tyvene skal ha brutt opp sikringsskapet før de koblet fra strømmen. Deretter har tyvene kuttet strømkabelen, før de har skrudd løs og tatt med seg hele den store store, tunge laderen. 

Ifølge politiet i Nordland ble strømmen til laderen kuttet klokken 03.37 natt til tirsdag. 

– Ble ganske overrasket 

– Noen har brutt opp sikringsskapet, dette skjedde natt til i går. Så har de skrudd av strømmen, skrudd løs den 190 kilo tunge hurtigladeren og tatt med seg denne, sier Stian Mathisen, kommunikasjonssjef i Fortum. 

– Jeg ble ganske overrasket da jeg fikk vite om dette. Det første jeg tenkte var «hva skal de med den?» Det er ikke akkurat et lett omsettelig produkt. Jeg har aldri hørt om at det har skjedd før, sier Mathisen. 

Han understreker at er ikke noe farlig der nå. 

-Det står igjen en ladestolpe, så det er fremdeles mulig å lade. Vi må se hvordan vi skal få opp en ny lader. Det kommer til å ta litt tid, sier Stian Mathisen i Fortum, og understreker at det er forbundet med stor fare å bryte opp strømskap. 

En ikke helt vanlig tweet fra nordlandspolitiet. <i>Skjermbilde:  Politiet i Nordland på Twitter</i>
En ikke helt vanlig tweet fra nordlandspolitiet. Skjermbilde:  Politiet i Nordland på Twitter

Politiet ønsker tips i saken.

– Dersom noen har sett personer eller kjøretøy i området natt til tirsdag 29. oktober ber vi om at de tar kontakt med politiet på tlf 02800. Spesielt er vi interessert i alle observasjoner som er gjort rundt Fjellfolkets hus ca kl 03.30 natt til tirsdag, sier politiadvokat Sølvi Elvedahl ved Nordland politidistrikt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.