Stilige webkamera

Webkameraene skal passe for alle; fra hi-tech-interesserte tenåringer til forretningsreisende, og med webdesignfunksjoner også for hjemmearbeideren.

Med disse kameraene blir PC-en en basestasjon som gjør det mulig å sende videoklipp eller bilder med e-post, å se venners og families reaksjoner ved onlinechatting - eller designe egne websider.

De minste og letteste webkameraene, CMR-PC2 og CMR-PC3, veier bare 53 gram, er omtrent på størrelse med en fystikkeske og leveres i fargene sølv og matt blå. En fokusring er plassert rundt linsen som på et konvensjonelt SLR-kamera, og linsehodet kan rotere 210 grader for å peke mot eller fra brukeren.

Modellen CMR-PC2 har også en fotoknapp konvensjonelt plassert på baksiden av kameraet (en onscreen-funksjon i CMR-PC3), og er utstyrt med Macromedia Dreamweaver-software - markedets ledende web-autoriseringsverktøy.

For brukere av Windows 2000 har CMR-PC2 også en biometrisk påloggingsfunksjon, som gir en utvidet sikkerhetsmulighet i forhold til den biometriske skjermspareren for de andre modellene i serien. Ved kun å gi tilgang etter verifisering av visse ansiktstrekk og stemmen hos brukeren, kan påloggingsfunksjonen brukes til beskyttelse av alle typer informasjon - fra en tenårings online-dagbok til en forretningsmanns konfidensielle selskapsinformasjon.

Den siste modellen i serien, CMR-PC4, er også lett og kompakt, til tross for en annen design. Modellen er designet med tanke på den stasjonære PC'en. Med en lengre kabel er CMR-PC4 en rimelig løsning for grunnleggende foto- og videomanipulering, og for videokonferanser i både fritids- og profesjonell sammenheng.

– PC-kameramarkedet er spådd en vekst på ca 50 prosent hvert år til 2004. Lanseringen av denne serien viderefører vår satsing som en seriøs aktør i denne sektoren. Ved å tilby kvalitetsprodukter med topp design og ytelse og med innovativ software som tidligere har vært utilgjengelig med webkamera-pakker, er Sony i stand til å tilfredsstille kundenes spesifikke krav, sier Rudy Cosijns, Sonys toppsjef for visuelle løsninger i Europa.

Alle modeller i serien har Arcsoft software for foto- og videomanipulering, Microscofts Netmeeting for videokonferanser og den biometriske skjermspareren fra Keyware.

Les mer om: