Stifinneren på nett

Stifinneren visveg.no er lansert i en ny utgave. Den forrige utgaven imponerte oss ikke, men dette er god hjelp til å finne frem. Taster du inn adressen du skal til, får du et kart som viser deg hvor den befinner seg.

Datagrunnlaget i Visveg er Elveg, som inneholder alle offentlige og private veier med lengde over 50 meter som er kjørbare med personbil. Elveg er også det datasettet som etter hvert blir å finne i de nye bilnavigeringsinstrumentene som nå er å få kjøpt.

Når du lurer på hvordan du skal komme deg til et bestemt sted, tegner Visvegs ruteplanlegger opp kjøreruten på et kart for deg. Her kan du velge mellom korteste og raskeste vei, som for eksempel betyr Gudbrandsdalen eller Østerdalen om du skal fra Trondheim til Oslo eller omvendt. Ruteplanen, som du kan skrive ut, forteller deg helt ned på meteren hvor langt du skal kjøre og hvor du skal svinge for å komme riktig frem mellom start og stoppadressen. Adressepunktene bygger på opplysninger i GAB-registeret (dataregister for Grunneiendommer, Adresser og Bygninger).

Før du legger i vei slik planleggeren kan foreslå, bør du være oppmerksom på den fine oppløsningen gjør at planleggeren også viser deg skogsbilveier som kan være stengt med bom.

Visveg gir deg også lett tilgang til nyttige veimeldinger.

Les mer om: