OLJE OG GASS

Sterkt fra Aker Kværner

KAN GLISE: Konsrnsjef i Aker Kværner Martinus Brandal er ikke bare en av ledets best betalte industriledere, han kan også vise til rekordresultater teknologibedriften.
KAN GLISE: Konsrnsjef i Aker Kværner Martinus Brandal er ikke bare en av ledets best betalte industriledere, han kan også vise til rekordresultater teknologibedriften. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
23. okt. 2007 - 09:59

Omsetningen for Aker Kværner for tredje kvartal kom opp i 14,2 milliarder kroner, mot 12 milliarder i samme periode i fjor.

Driftsoverskuddet økte fra 761 millioner kroner til 997 millioner, en forbedring på hele 31 prosent.

Triller inn

Driftsoverskuddet hittil i år er kommet opp i 2,8 milliarder kroner mot 2 milliarder i samme periode i fjor. Resultatet er forbedret med hele 36 prosent.

Netto finanskostnader er redusert fra 100 millioner i fjor til 48 millioner i år. Netto overskudd for tredje kvartal er beregnet til 927 millioner.

God ordrereserve

Ordreinngangen viser nedgang på 1,6 milliarder kroner i forhold til annet kvartal, men 0,6 milliarder i nedgang i forhold til samme periode i fjor. Totalt var ordreinngangen på 14 milliarder kroner. Selskapet har nå en ordrereserve på hele 59,3 milliarder kroner.

Egenkapitalandelen er på 23,8 prosent.

Full gass

Ledelsen i Aker Kværner forventer høy aktivitet i de neste årene, særlig innen olje og gass.

Årsaken er gapet mellom tilbud og etterspørsel etter olje og energi. Det markedsområdet som vokser sterkest og som kan vise frem til best resultater er Subsea, undervannsutrustning.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.