IKT

Sterkere i Sverige

Etter denne transaksjonen eier Telenor og BT 50 prosent av Telenordia hver. Telenors andel av kjøpet utgjør ca 1,24 milliarder norske kroner. Telenors totale investering i Telenordia utgjør etter dette i overkant av 2 milliarder kroner.

Verdens fjerde største

Selskapet, som ble etablert i 1995, er i dag Sveriges fjerde største teleoperatør med over 400 000 kunder innen fasttelefoni, data og Internett for bedriftsmarkedet og offentlig sektor. Selskapet omsatte i 1999 for over 1,5 milliarder svenske kroner.

– Telenordia har i løpet av fem år vokst til å bli den fjerde største telekomoperatøren og den tredje største fastlinjeoperatøren i Sverige. Dette er en meget sterk prestasjon. Telenordia er et anerkjent varemerke og har et betydelig vekstpotensial innenfor eksisterende forretningsområder, sier konsernsjef i Telenor, Tormod Hermansen.

Søker UMTS lisens

– Mobilvirksomhet er en naturlig utvikling av selskapets forretningsområder. Telenordia har over lengre tid forberedt en søknad på lisens for neste generasjon mobiltelefoner, UMTS, og GSM-lisens i Sverige. Det svenske mobilmarkedet er med sine 8,9 millioner innbyggere og avanserte brukere et svært interessant marked for Telenordia. Både BT og Telenor er ledende innenfor mobiltelfoni og Telenordia vil hurtig kunne bygge ut et landsdekkende UMTS nettverk og tilby de mest avanserte tjenester, sier administrerende direktør i Telenordia Erik Heilborn.

Les mer om: