SAMFERDSEL

Sterkere biler

10. des. 2002 - 12:03

Resultatene fra den nøytrale testorganisasjonen Euro NCAPs seneste kollisjonstest bekrefter den sikkerhetsposisjonen Renault skaffet seg i etstene av nye Megane II.

Med poengsummen 33,12 poeng av 37 mulige bør den store Renaultmodellen Vel Satis være omtrent den sikreste sedanen i segmentet for større familiebiler, sammen med nye Saab 9.3 Sport Sedan.

En stor del av de kollisjonsutsatte områdene av karosseriet til Vel Satis er laget av HSLA-stål med høy fasthet. Stålet er to og en halv gang sterkere en vanlig bilstål (750 MPa mot nå 300). Tverrbjelkene foran og bak er også laget av dette stålet.

Komponentene i motorrommet er slik konstruert at de foldes sammen på en planlagt måte, ved kollisjon. Ved en sidekollisjon absorberer og fordeler de stive aluminiumdørene sammen med dørbjelkene og bærestrukturen rundt døråpningen, all energien.

Dørstolpene er forsterket med innvendige paneler som er 4,3 mm tykke. Angående innfestingen av passasjerene indikerer Euro NCAP at både sjåfør og passasjerer er svært godt beskyttet i Vel Satis: Dette ser man av fargene på testdukkene etter testen.

Vel Satis-dukkene er hovedsakelig grønne (god beskyttelse) på hode og føtter, og gule (tilfredsstillende beskyttelse) når det gjelder brystkassen.

Fargen gjengir de akselerasjoner testdukkene utsettes for.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.