ARKIVNYHETER

Sterk asfaltstart for Peab i Trøndelag

Jarle Skoglund
27. feb. 2012 - 12:19

Første anbudsåpning for Statens vegvesens asfaltjobber i region midt, ble dramatisk da både Veidekke Industri og NCC Roads ble avvist som straff for prissamarbeidet som begge selskaper har innrømmet i denne regionen. Det som imdlertid er klart er at avvisningen ikke har noen reell betydning for om de to selskapene har mistet oppdrag eller ikke, siden det er Peab asfalt som ligger lavest på alle de tre store kontraktene.Fire om asfaltkaka

Fire entreprenører sloss om de tre trøndelagskontraktene, og i tillegg til Peab Asfalt, Veidekke og NCC Roads er det Lemminkainen som også ønsker å ta sin del av den trønderske asfaltkaka.

På kontrakten som omfatter Ytre Namdal, ligger Peab Asfalt lavest med en pris på 24,9 millioner kroner. Høyest lå NCC med et tilbud på 28,3 mill kroner.

Den såkalte Namdalskontrakten er prissatt av Peab Asfalt til 45,1 mill kroner, hundre tusen kroner lavere enn Veidekkes tilbud. Også her ligger NCC høyest, hele ti millioner kroner over Peab.

Kontrakten som dekker Fjellregionen blir trolig også Pabs, siden de har gitt laveste pris på 25,8 mill kroner. Her også lå NCC høyest med 28,3 mill kroner.Romsdalen til Veidekke

Romsdalskontrakten hadde bare to tilbydere, Veidekke Industri og NCC Roads. Mange i asfaltmiljøet mener at Vegvesenets avvisning av de to selskapene også burde omfattet Møre og Romsdal, og i så fall hadde vegvesenet stått uten tilbydere her. Men nå ligger det an til at Veidekke sikrer seg denne, til en pris på 27,1 mill kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.