IT

Steria syr sammen statlig samarbeid for 80 millioner

Vant Barentswatch-kontrakt.

Barentswatch skal gjøre det lettere for samarbeid mellom virksomheter med aktivitet langs kysten, og nå starter arbeidet med å utvikle samhandlingsverktøy.
Barentswatch skal gjøre det lettere for samarbeid mellom virksomheter med aktivitet langs kysten, og nå starter arbeidet med å utvikle samhandlingsverktøy. Bilde: Kystverket
1. sep. 2014 - 10:45

It-selskapet Steria har sikret seg to kontrakter for 80 millioner kroner knyttet til utviklingen av delingsprosjektet Barentswatch.

Den ene kontrakten skal munne ut i et felles ressursregister, der aktører som Politiet, Forsvaret, Fiskeridirektoratet, Sjøfartsdirektoratet, Kystverket og Hovedredningssentralene kan dele kunnskap og ressurser.

Den andre avtalen tar for seg utvikling av operative tjenester og infrastruktur.

Deling

Barentswatch ble etablert i 2012 og er et system for å samle og dele informasjon, og for å overvåke de norske hav- og polarområdene.

Virksomheten drives av Kystverket, og kjerneoppgaven er å utvikle infrastruktur, nettverk mellom etatene, samhandlingstjenester og informasjonstjenester.

I praksis betyr det å organisere og gjøre tilgjengelig data, informasjon og kunnskap fra 35 statlige etater og forskningsinstitusjoner.

Norge har interesser som skipsfart, olje- og gassutvinning, klima og miljø, forskning, beredskap og redningstjenester i de nordlige havområder.

Innsatsen til forskjellige departementer og etater har imidlertid ofte vært fragmentert. Her er Barentswatch satsingen som skal samle, utvikle og dele kunnskap om hav og kyst.

Smidig metode

Ifølge daglig leder Geir Schulstad skåret Steria på kompetanse, metodikk, praktisk case og sammensetning av utviklerteam.

– Lang erfaring med smidig utvikling var spesielt viktig for Barentswatch, siden behovene til våre brukere danner grunnlaget for de tjenestene og løsningene vi skal utvikle sammen. Tett oppfølging, samarbeid og dialog med brukerne er avgjørende for at vi skal klare å levere muligheter for god samhandling og innovasjon, fastslår Schulstad.  

Arbeidet har startet opp, og kontraktene har en varighet på opptil fire år.

Les også:

Slik vil Telenor få færre til å ringe kundeservice

Kraftbransjen etablerer eget sikkerhetsselskap

Snart kan du bestille legetime, chatte med legen og velge sykehus på nett  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.