Stenger veier etter busskaos i Oslo

Tirsdag stenges flere av sideveiene til Østensjøveien i Oslo for å slippe bussene fram.

 På det meste vil 55.000 reisende på østkanten miste T-banetilbudet fra og med 18. mai. To T-banestrekninger blir stengt i over 3,5 måneder fordi T-banen skal flyttes til en ny tunnel mellom Brynseng og Hellerud.
På det meste vil 55.000 reisende på østkanten miste T-banetilbudet fra og med 18. mai. To T-banestrekninger blir stengt i over 3,5 måneder fordi T-banen skal flyttes til en ny tunnel mellom Brynseng og Hellerud. Foto: Terje Pedersen / NTB
29. mai 2023 - 21:06

Bakgrunnen for at veiene stenges er muligheten til å slippe bussene fram.

På grunn av påkobling av nytt spor, ny tunnel og ny bro mellom Brynseng og Hellerud, kjøres det buss for linje 2 og 3 på T-banen østover fra Helsfyr.

– Dette åpner for en langt raskere reise fra sentrum mot Mortensrud ved at man kan ta T-banen til Ryen, og bytte til buss 71A og 71B som har hyppige avganger og stor kapasitet, sier pressetalsperson Øystein Dahl Johansen i Ruter.

Den siste uken har det vært utfordringer med mye biltrafikk i området, noe som har gjort at bussene ikke har kommet seg tilbake til Helsfyr i tide for å starte ny tur mot Ellingsrudåsen, Bøler og Ryen.

–For mange reisende har det blitt en del kø og lang ventetid, særlig i ettermiddagsrushet når veldig mange skal reise på samme tid. Dette har skapt mye frustrasjon blant de reisende og det har vi stor forståelse for, sier Johansen.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.