INDUSTRI

Steinsmo snur ikke på krona

- Selv om vi i Sintef tar vi vår del av investeringene, er det helt avgjørende at myndighetene bevilger penger til investeringer i nasjonale forskningslaboratorier. Dette er nødvendig for å videreutvikle Norge som kunnskapsnasjon, understreker konsernsjef Unni M. Steinsmo.
- Selv om vi i Sintef tar vi vår del av investeringene, er det helt avgjørende at myndighetene bevilger penger til investeringer i nasjonale forskningslaboratorier. Dette er nødvendig for å videreutvikle Norge som kunnskapsnasjon, understreker konsernsjef Unni M. Steinsmo. Bilde: Kallestad, Gorm
22. apr. 2009 - 13:49

Sintef leverer nok et godt økonomisk resultat i 2008 – 137 millioner kroner som i helhet blir investert.

Mye penger til forskning

Forskere velger ikke land, de velger laboratorium, sa konsernsjef Unni M. Steinsmo i Sintef da hun, NHO og Universitetet i Oslo krevde mer penger til forskningsfasiliteter for ett år siden.

Etter dette resonnementet er hennes egen organisasjon godt posisjonert til å hente og beholde gode hoder i Norge.

Sintef brukte 2008 til å investere hele 146 millioner kroner laboratorier, bygninger og vitenskapelig utstyr.

Rekordresultat i 2007

De tunge investeringene er mulig takket være rekordresultatet på 254 millioner kroner året før.

Les også: SINTEF tjente fett på bedriftssalg

Investeringsnivået er nå firedoblet fra nivået på 35-38 millioner kroner i 2004 og 2005.

Brutto driftsinntekter ble 2,59 milliarder kroner, mot 2,27 milliarder året før. Driftsresultatet ble 103 millioner kroner, sammenlignet med 133 millioner kroner i 2007.

– Vi er fornøyd med utviklingen. Vår forskning bidrar til å utvikle løsninger for næringsliv og samfunn. Og gode økonomiske resultater gjør oss i stand til å investere i laboratorier og ny kunnskap, sier Steinsmo i en pressemelding .

Klasselaber

Slik ble pengene brukt i fjor:

  • Utbygging av flerfaselaboratoriet på Tiller i Trondheim ble startet. Flere fagmiljøer i Sintef tar del i denne utbyggingen, som har stor betydning for petroleumsnæringen
  • På samme sted bygges et nytt laboratorium for utvikling av teknologi og kjemikalier for fangst av CO2
  • Det er også investert i moderne kontorlokaler på Tiller, ifølge Sintef selv med et laboratorieanlegg av høy internasjonal klasse

Går sammen om CO2-rensing

Ny styreleder Rasmus Sunde ble onsdag valgt til ny styreleder i Sintef
Ny styreleder Rasmus Sunde ble onsdag valgt til ny styreleder i Sintef

Ny styreleder

Samtidig er det klart at Rasmus Sunde (48) overtar som styreleder i Sintef etter Jan Erik Korssjøen som forlater styret etter seks år som leder.

Rasmus Sunde er direktør i FMC Technologies med globalt ansvar for forretningsområdet Increased Oil Recovery (IOR). Har har sittet ett år i Sintef-styret.

Andre nye styremedlemmer er Hanne Rønneberg, direktør i Skanska AB og Stig Slørdahl, professor ved det medisinske fakultet, NTNU.

Mona Askmann, direktør EBL Kompetanse, er valgt til nytt varamedlem.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.