ARKIVNYHETER

Stein Erik Hagen vil selge Bakers

SELGER UNNA: Stein Erik Hagen skal selge ut ferske bakervarer. Fra før av er Elkem og Elkem Solar aktuelle bedrifter i salgsporteføljen.
SELGER UNNA: Stein Erik Hagen skal selge ut ferske bakervarer. Fra før av er Elkem og Elkem Solar aktuelle bedrifter i salgsporteføljen. Bilde: Roald, Berit
Anders J. Steensen
25. nov. 2010 - 15:20

Orkla Brands vurderer å selge bakerivirksomheten Bakers. Det startes nå en salgsprosess, hvor målet er å få en ny eier på plass i løpet av første halvår 2011.



Selger ut ferskvare

Bakers har de siste årene vært gjennom store omstillinger, og er i dag et svært konkurransedyktig selskap.

– Bakervarer er dagsferske, og det krever en annen type forretnings- og distribusjonssystem enn for andre dagligvarer. Således skiller Bakers seg ut fra vår øvrige merkevarevirksomhet, sier adm. direktør Torkild Nordberg i Orkla Brands i en pressemelding.



Selges etter 20 år

Bakers har vært i Orklas eie siden 1991, og har daglige leveranser av brød, kaker og bakervarer til blant annet dagligvarehandelen, bensinstasjoner og kiosker. Blant de mest kjente produktene er Bakers Naturlig Sunt, Bakern's Ferske, Birkebeinerbrød og Ingers SuperRug.



12 store bakerier

Bakers har over tid utviklet et bredt sortiment av ferske kvalitetsprodukter, basert på en meget høy matsikkerhetsstandard. 12 lokale bakerier dekker hele Sør- og Midt-Norge. Hovedkontoret er på Økern i Oslo. Selskapet har ca. 880 ansatte og hadde i 2009 en omsetning på ca. 1,4 mrd. kroner. Bakers inngår i Orkla Foods Nordic, som er en del av Orkla Brands.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.