ENERGI

Steensnæs tar kvantesprang

Statsråden er utdannet cand.real i fysikk, og ikke ukjent med kvantebegrepet. På et møte i Norges tekniske vitenskapsakademi (NTVA) onsdag gikk Steensnæs svært langt i å fremskynde innføringen av hydrogen..

- Jeg tror hydrogensamfunnet vil komme mye raskere enn mange tror. Vi ønsker å ta spranget inn i hydrogensamfunnet, sa han, langt mer optimistisk enn fagfolk som Kjell Bendiksen ved Institutt for energiteknikk som ledet gassteknologiutvalget. Han ser perioden 2010 til 2020 som mer sannsynlig for å ta i bruk hydrogen i større skala.

Overfor Teknisk Ukeblad utdyper Steensnæs vyene:

- Innen 2010 vil vi se en park av hydrogenbiler, det kan skje før den tid også. Begrensningen vil ligge i antall fyllestasjoner for hydrogen, sier han.

Steensnæs venter at bilindustrien vil utvikle nye hybridmodeller der brukeren kan velge mellom hydrogen og bensin på samme måte som enkelte biler i dag kan bytte mellom gass og bensin.

Olje- og energidepartementet samarbeider nå med andre departementer for å etablere et hydrogenprogram. Regjeringen vil støtte forskning og utvikling rundt produksjon og bruk av hydrogen og legge til rette for at norske forskere samarbeider med ledende miljøer i USA og Europa.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.