NYHETER

Steen & Lund bygger om rester av fire-feltsveg

Ni entreprenører meldte sin interesse for å bygge om restene av en fire-feltsveg i Oslo. Steen & Lund fra Drammen ga det laveste anbudet og fikk kontrakten til 35,79 millioner kroner. Den ble underskrevet 25. mars.

25. mars 2015 - 15:54

Fossumveien går gjennom bydelen Stovner i Groruddalen mellom Trondheimsveien og Østre Aker vei. For mange år siden ble den regulert som en fire-feltsveg. Planene ble senere forandret, men da var deler av ny nordgående kjørebanen allerede fullført.

Den halvferdige kjørebanen har siden fungert dels som lokalveg, dels som gang/sykkelveg og dels som parkeringsplass. En kort bit av den har knapt noen funksjon i det hele tatt store deler av året, men nå er et tivoli i gang med å rigge seg til der.

 

Park avløser tivoli

En av oppgavene til Steen & Lund blir å etablere to rundkjøringer i Fossumveien. De vil sørge for forbindelse mellom denne vegen og det lokale vegnettet. Dermed frigjøres en del av det som skulle blitt nordgående kjørebane. Her skal det anlegges gang/sykkelveg. Når den er fullført, blir det sammenhengende gang/sykkelveg mellom Trondheimsveien og Østre Aker vei.

En del av strekningen som inngår i entreprisen er spesielt dårlig utnyttet. Her er det et planert felt ved siden av en del av den kjørebanen som det aldri ble noe av. Arealet er så stort at det blir plass til en avlang park ved siden av gang/sykkelvegen. Den får navnet Linjeparken. Etablering av den inngår i entreprisen. Det er her det står et tivoli inntil videre.

 

Snuplass blir rundkjøring

En av de to rundkjøringene skal ligge omtrent der det er snuplass og holdeplass for busser nå. En ny holdeplass på hver side av vegen erstatter den nåværende bussholdeplassen. I tilknytning til rundkjøringen skal et etableres et lite torg med mulighet for korttidsparkering for å slippe av passasjerer til T-banen, såkalt kiss-and-ride.

De totale omkostningene for ombyggingen av den gamle kjørebanen vil bli rundt 54 millioner kroner. Pengene skal dekkes gjennom Groruddalssatsingen, som er et samarbeidsprosjekt mellom Regjeringen og Oslo kommune. Innenfor prosjektet blir det satset over en milliard kroner i perioden 2007-2016.

Oslo kommune er byggherre for ombyggingen langs Fossumveien. Prosjekteringen er utført av Sweco.

Anleggstart finner sted i april eller mai. Komunen tar sikte på å at arbeidet skal være fullført innen utgangen av 2016.  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.