BYGG

Stavanger kan bli BIM-senter

Joachim Seehusen
29. sep. 2009 - 07:40

STAVANGER: – Det ligger til rette for at Stavanger kan bli et kompetansesenter for BIM, sier avdelingsdirektør Bjørne Grimsrud, som leder Statsbyggs satsing på BIM.

Nå ønsker han et samarbeid med Universitetet i Stavanger.

– Vi prøver å motivere UiS, vi stiller all vår grunnlagsdokumentasjon til disposisjon. Det er et godt miljø i byen på programvaresiden og de kan nok få tilgang til gode forelesere, sier Grimsrud.

– Er det meningen at samarbeidet med UiS skal formaliseres, for eksempel i form av en avtale?

– Vårt initiativ er helt i startfasen, det har vi ikke tatt stilling til, men vi har ingen midler å støtte UiS med, sier Grimsrud.

Interessert JA, VI VIL: Professor LeRoy Olaf Tonning ved Universitetet i Stavanger vil gjerne være med å bygge BIM-kompetanse.
Interessert JA, VI VIL: Professor LeRoy Olaf Tonning ved Universitetet i Stavanger vil gjerne være med å bygge BIM-kompetanse.

Interessert

– Ja, vi er blitt kontaktet og vi er interessert, bekrefter LeRoy Olaf Tonning, professor ved fakultet for naturvitenskap og teknologi ved Universitetet i Stavanger.

Tonning forteller at universitetet frem til nå har benyttet AutoCad i sin undervisning.

– Men det er jo ikke egentlig objektorientert. Vi har nå kjøpt inn Revit og det er jo et ekte 3D-program, men vi er ikke kommet veldig langt.

Amanuensis

Tonning bekrefter at Statsbygg har foreslått å koble universitetet mot dataselskapene i byen.

– Vi håper å få en person knyttet opp mot dette, men det krever ekstern finansiering. Det hadde vært veldig kjekt å ha en professor II. Forresten, en professor II må ha doktorgrad, det er nok mer realistisk med en amanuensis II, for vedkommende bør bo her.

– Jeg tror Statsbygg kan få det til, sier en optimistisk Tonning.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.