KLIMA

Statsstøtte til klimaskeptiker

12. nov. 2008 - 10:08

Det betyr at Lomborgs prosjekt Copenhagen Consensus får til sammen 7,5 millioner danske kroner i støtte samme år som et av tidenes viktigste toppmøter om global oppvarming arrangeres i København.

Mette Gjerskov fra Socialdemokraterne betegner tildelingen som «grotesk».

Omstridt

– Lomborg er en dokumentert klimaskeptiker som på skattebetalernes regning reiser verdens rundt for å motarbeide en ambisiøs klimapolitikk, uttaler Gjerskov.

Klimaminister Connie Hedegaard ønsker ikke å kommentere saken. Men høyreradikale Dansk Folkeparti, som kom med forslaget om å øke bevilgningen til Lomborg, er godt fornøyd med at regjeringen og partiet Liberal Alliance valgte å støtte tiltaket.

Vil ikke gjøre noe

Statsviteren og statistikeren Bjørn Lomborg har fått mye oppmerksomhet for sine meninger om hvordan verdenssamfunnet bør forholde seg til den globale oppvarmingen. Lomborg tviler ikke på at deler av klimaendringene er menneskeskapt, men hevder det vil være dårlig prioritering av ressurser å forsøke å stanse utviklingen.

Toppmøtet

Den ekstra bevilgningen til Copenhagen Consensus for 2009 skal tas fra det danske bistandsbudsjettet.

Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti sier at formålet med ekstrabevilgningen til Lomborg er å hindre at klimatoppmøtet i København i desember neste år ender med at delegatene roper «halleluja».

©NTB

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.