Statsråden åpnet E69 Skarvbergtunnelen: Tryggere vei til Honningsvåg og Nordkapp

Endelig kunne E69 Skarvbergtunnelen få sin offisielle åpning 26. mai.

Etter flere utsettelser og mange utfordringer kunne samferdselsminister Jon-Ivar Nygård sist fredag endelig åpne E69 Skarvbergtunnelen, og en viktig propp i veien til Nordkapp fjernes.
Etter flere utsettelser og mange utfordringer kunne samferdselsminister Jon-Ivar Nygård sist fredag endelig åpne E69 Skarvbergtunnelen, og en viktig propp i veien til Nordkapp fjernes. Foto: Susanne Stephansen, Samferdselsdepartementet
29. mai 2023 - 20:55

Skarvbergtunnelen er en 3,5 kilometer lang tunnel på strekningen E69 Olderfjord – Nordkapp i Porsanger kommune i Finnmark. Hele prosjektet utgjør 6800 meter med ny vei. Den nye tunnelen har blant annet egen ensidig gang- og sykkelvei, og med ny tunnelløsning fjernes også to raspunkter. Dagens vei og tunnel blir stengt ved åpningen av ny tunnel.

Se Statens vegvesen video fra den nye tunnelen.

– Trygge, gode veier er viktigere enn noen gang, og med sommerturismen på trappene er det derfor en gledens dag når vi nå endelig har åpnet den nye Skarvbergtunnelen, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

– Denne tunnelen er av stor betydning for innbyggerne i Honningsvåg, og er den eneste veiforbindelsen til Nordkapp kommune. Derfor har det vært viktig å få ferdigstilt prosjektet, og med ny og bedre tunnel har vi også kunnet øke fartsgrensen fra 30 til 80 kilomter i timen. Det er dette som er trygge og gode veier, sier Nygård.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård stod for den offisielle åpningen fredag 26. mai 2023.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.