NYHETER_BYGG

Statsministeren påseilet i Molde

I tillegg til hotellet åpner også Moldes nye kulturhus, Bjørnsonhuset, som er bygd inn som en del av hotellet.

Det er investorene Bjørn Rune Gjelsten, Stig O. Jacobsen og Erik Berg samt Stein Erik Hagen som står bak hotellsatsingen i Rosenes by.

Bjørnsonhuset as eies med 62 prosent av Bjørnsonhusets venner og resten av kommunen. Rica har fått forvaltningsavtale med kulturhuset som totalt har kostet 70 millioner kroner.

Rica-kjeden har inngått leiekontrakt for de neste 15 årene og har visstnok allerede booket over 50 prosent av 2003-belegget til overnatting, kurs og konferanser.

Kurs og konferanser

Hotellet består av 16 etasjer med totalt 169 gjesterom. Det er plass til 500 personer i klasseromsoppsett i konferansedelen i tillegg til amfiet i Bjørnsonsalen som rommer 800 personer.

I tillegg finnes det mindre møterom og saler for 10-50 personer. Hotellet har restaurant med plass til 250 personer og to barer hvorav den ene befinner seg på toppen av hotellet. Et fintnessenter finnes også for de treningsivrige hotellgjestene.

Det arkitektoniske landemerket ligger like ved Røkke-løkka, eller Moldes nye fotballstadion - der statsministeren er å påtreffe så å si hver gang Molde spiller hjemmekamp.

Over de 35 etasjene i glass og stål ruver en "mast" over taket og illuderer et skip med mast og seil hvor vannet speiler seg i seilet.

Prisen for herligheten vil ikke eierne ut med. Selmer Skanska har gjort jobben. Det er også lagt lokk over programmet for festivitasen som skal vare hele helgen til ende.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.