OLJE OG GASS

Statsministeren nominert til miljøversting

Jens, Erna og Siv er alle nominert til miljøverstinger av Natur og Ungdom.
Jens, Erna og Siv er alle nominert til miljøverstinger av Natur og Ungdom. Bilde: Scanpix
Stein Jarle Olsen
29. juni 2010 - 12:28

Natur og Ungdom har gjort det til en årlig tradisjon å kåre Norges miljøversting.

– Verdige vinnere

De fem nominerte er i år statsminister Jens Stoltenberg, Frp-leder Siv Jensen, Høyre-leder Erna Solberg, Statoil-sjef Helge Lund og administrerende direktør Gro Brækken i Oljeindustriens landsforening.

– Fire av de fem nominerte er blant de fremste forkjemperne for oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja, og statsministeren har hovedansvaret for at norske klimagassutslipp er skyhøye og at verdifull natur fortsatt går tapt. Alle fem er verdige vinnere, sier Ola Skaalvik Elvevold, leder i Natur og Ungdom.

Siv vant i fjor

Vinneren skal kåres gjennom sanking av stemmer på stands langs hele norskekysten.

– Engasjementet er stort. Nordmenn flest er klar for å være med på klimadugnaden, men ser at denne gjengen gjør det vanskelig, og ikke har tenkt til selv å bidra, sier Elvevold.

Kåringen pågår fram til slutten av juli, og "vinneren" offentliggjøres på Natur og Ungdoms sommerleir i Rogaland. I fjor var det Frp-leder Siv Jensen som ble kåret til miljøversting.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.