ARKIVNYHETER

Statsministeren lover nye vegmilliarder

Statsministeren lover mer til veger.
Statsministeren lover mer til veger. Bilde: Jannicke Nilsen
Jarle Skoglund
4. sep. 2008 - 15:12

- Vi trenger en satsing for bedre framkommelighet, miljø og trafikksikkerhet, sa Stoltenberg ifølge NRK.no. - Trafikken her i landet er tredoblet siden 1970. Vegstandarden er ikke tredoblet, sa han.

Han sa videre at regjeringen i vinter legger fram forslag til ny nasjonal transportplan for 2010-2019, og planen skal inneholde en samferselssatsing med langsiktiige prioriteringer innenfor veg, jernbane, luftfart og havner.Den inneholder tre tiltak:1. - Det er behov for et høyere bevilgningsnivå enn i dag. Det skal brukes flere titall milliarder mer i denne perioden enn i dag. Vi trenger en økning som gjør at vi samlet kan bruke flere titallsmilliarder kroner mer på vei og jernbane i løpet av den tiårsperioden planen gjelder for, sa han.2. Det skal være en mer rasjonell og sammenhengende utbygging av store prosjekter. - Vi må hindre at store og viktige prosjekter enten stopper opp på grunn av mangel på penger eller bygges ut i så små biter at framdriften ikke blir rasjonell, sa statsministeren.3. Det trengs mer kapasitet og konkurranse i sektoren. Til det må Norge ha hjelp utenfra. Stoltenberg og samferdselsminister Liv-Signe Navarsete (Sp) inviterer i den forbindelse store europeiske vei- og bane-entreprenører til Norge på en konferanse for å få dem interessert i å legge inn anbud på norske prosjekter.- Vi er et land med store avstander. Da må vi ta ansvar for en infrastruktur som gjør at landet vårt henger sammen, og som gjør at vi kan reise og transportere varer og tjenester effektivt rundt i Norge, Sa Stoltenberg.

Han sa videre at regjeringen i vinter legger fram forslag til ny nasjonal transportplan for 2010-2019, og planen skal inneholde en samferselssatsing med langsiktiige prioriteringer innenfor vei, jernbane, luftfart og havner.

Den inneholder tre tiltak:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

1. - Det er behov for et høyere bevilgningsnivå enn i dag. Det skal brukes flere titall milliarder mer i denne perioden enn i dag. Vi trenger en økning som gjør at vi samlet kan bruke flere titallsmilliarder kroner mer på veg og jernbane i løpet av den tiårsperioden planen gjelder for, sa han.

2. Det skal være en mer rasjonell og sammenhengende utbygging av store prosjekter. - Vi må hindre at store og viktige prosjekter enten stopper opp på grunn av mangel på penger eller bygges ut i så små biter at framdriften ikke blir rasjonell, sa statsministeren.

3. Det trengs mer kapasitet og konkurranse i sektoren. Til det må Norge ha hjelp utenfra. Stoltenberg og samferdselsminister Liv-Signe Navarsete (Sp) inviterer i den forbindelse store europeiske veg- og bane-entreprenører til Norge på en konferanse for å få dem interessert i å legge inn anbud på norske prosjekter.- Vi er et land med store avstander. Da må vi ta ansvar for en infrastruktur som gjør at landet vårt henger sammen, og som gjør at vi kan reise og transportere varer og tjenester effektivt rundt i Norge, sa Stoltenberg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.