IT

Statsministeren hos Opera

Rolf Assev i Opera Software gir orientering til næringsminister Trond Giske (tv), kunnskapsminister Kristin Halvorsen, statsminister Jens Stoltenberg og kirkeminister Rigmor Aasrud mandag. Besøket er innledningen til lanseringen av prosjektet "Samarbeid for arbeid" og lansering av nettstedet www.samarbeidforarbeid.no.
Rolf Assev i Opera Software gir orientering til næringsminister Trond Giske (tv), kunnskapsminister Kristin Halvorsen, statsminister Jens Stoltenberg og kirkeminister Rigmor Aasrud mandag. Besøket er innledningen til lanseringen av prosjektet "Samarbeid for arbeid" og lansering av nettstedet www.samarbeidforarbeid.no. Bilde: Scanpix
15. feb. 2010 - 13:48

«Samarbeid for arbeid» er det nyeste innspillet fra regjeringen for å få til en bred debatt om framtidens arbeidsliv.

Kunnskapsløft

Mandag gikk startskuddet da statsministeren og fire statsråder først besøkte IT-bedriften Opera Software i Oslo. Opera er spesialister i å utvikle nettlesere som kan brukes både på mobiltelefon og PC.

– Regjeringen inviterer til en bred samfunnsdebatt om en rekke spørsmål om hvordan vi kan styrke kunnskapen i landet vårt, hvordan vi kan få til å etablere nye virksomheter, hvordan vi kan redusere sykefraværet og hvordan vi kan hindre at så mange faller fra i videregående skole, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Opera et suksesseksempel

– Vi har valgt å besøke Opera fordi bedriften er et eksempel på et selskap som har lykkes i et tøft marked der norske bedrifter ikke har naturgitte betingelser for å lykkes, sier statsministeren.

Nettleseren skal i dag være verdens femte mest populære med rundt 100 millioner brukere. Men blant regjeringens representanter var det bare fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) som hadde mobil med en Opera-nettleser.

– Og den er min datters, la hun litt skyldbetynget til.

Opera er et selskap med hovedkontor i Oslo. Blant de rundt 400 ansatte ved hovedkontoret er det folk fra 54 ulike nasjonaliteter.

Strategidirektør i Opera Rolf Assev la stor vekt på betydningen av å ha ansatte fra mange land. Samtidig klager selskapet over at det er vanskelig å få arbeidstillatelse for dyktige folk fra enkelte land, særlig for dyktige datafolk som mangler formell kompetanse.

Statsministeren understreket at det er myndighetenes oppgave å legge forholdene til rette.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Møter mandag og tirsdag

Senere mandag var det møte med gründere fra små og mellomstore bedrifter i ulike næringer, besøk på Sogn videregående skole og møte om toppøkonomi i Parkveien mellom regjeringsmedlemmer og en rekke toppøkonomer.

Tirsdag legger regjeringsmedlemmene veien ut av hovedstaden og til Telemark. Det hele avrundes med et erfaringsmøte i Parkveien om sykefravær der representanter for offentlige institusjoner og privat næringsliv er med. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.