INDUSTRI

Statskog kan bli ny deleier i Tofte

Regjeringen vurderer å bruke det statseide foretaket til å redde cellulosefabrikken.

Statskog kan bli ny deleier i Södra Cell Tofte.
Statskog kan bli ny deleier i Södra Cell Tofte.
18. apr. 2013 - 08:41

Ifølge Nationen mener flere sentrale aktører at Statskog kan bidra til å redde den nedleggingstruede cellulosefabrikken Södra Cell Tofte i Hurum.

Rapport

Bakgrunnen er en fersk rapport fra en skoggruppe i Ap der man foreslår at Statsskog kan delta strategisk på eiersiden i norsk skognæring.

Ideen avvises ikke av Landbruks- og matdepartementet, som utøver statens eierskap i Statsskog, som er et 100 prosent statlig eid foretak.

Statssekretær Harald Buttedahl sier at det er mange aktuelle løsninger hvis Staten ønsker å gå inn på eiersiden, men ønsker ikke å si noe konkret om departementets arbeid.

– Vi har hendene tett på, og et veldig sterkt ønske om å redde Tofte. Vi drøfter en rekke muligheter for å få det til, sier Buttedahl til avisen.

Egeninteresse

Forbundssekretær Hans-Christian Gabrielsen i Fellesforbundet har vært med som bidragsyter til Ap-gruppas skograpport og mener at Statskog kan ha en egeninteresse av å gå inn med en eierandel på 10-15 prosent.

– Det er naturlig å tenke seg at Statskog kan være en aktør som i mindretallsposisjon kan styrke ankerkapitalen i Tofte, sier han.

Nationen har ikke lykkes med å få noen kommentarer fra ledelsen i Statskog.

Södra-konsernet skal etter planen avslutte produksjonen på Tofte ved månedsskiftet. Blir fabrikken stengt, faller tømmerforedlingen i Norge med 1,9 millioner kubikkmeter årlig. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.