Statsforvalteren i Oslo og Viken: – Det kan bli flere evakueringer i dag

– Vannet skal jo ut et sted, sier Valgerd Svarstad Haugland. Kronprisen sier han er imponert over de evakuertes positive innstilling.

Kronprins Haakon ble ønsket velkommen til Klækken av statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland (t.h.), ordfører i Ringerike kommune Kirsten Orebråten (midten) og fungerende visepolitimester Lena Reis.
Kronprins Haakon ble ønsket velkommen til Klækken av statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland (t.h.), ordfører i Ringerike kommune Kirsten Orebråten (midten) og fungerende visepolitimester Lena Reis. Foto: Geir Olsen/NTB
12. aug. 2023 - 10:25

Statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland i Oslo og Viken sier at flere områder kan bli evakuert i dag når vannstanden i Mjøsa fortsatt stiger.

– Vannet skal jo ut et sted. Det er ikke lett å være forberedt på det aller verste, men kommuner har satt krisestab og forbereder seg på flom og evakuering av dem som bor såpass nær elvene og Mjøsa at det kan bli nødvendig, sier Haugland til NRK.

– Det kan bli flere evakueringer i dag i de områdene der vi vet at flomtoppen ikke er nådd ennå, sier hun.

Kronprinsen er lørdag på reise i de berørte områdene og startet med et besøk til Klækken hotell. Klækken ligger like ved Hønefoss, ett av stedene som er hardt rammet av ekstremværet Hans. Hotellet er omgjort til senter for evakuerte.

– Det er litt av en jobb som gjøres, sa kronprinsen da han ankom hotellet.

I resepsjonen sitter det en kriseteamleder, mens kommunedirektøren satt i et beredskapsmøte i et møterom like før kronprinsen ankom. I gangene går evakuerte rundt, mens det er et stort antall helsepersonell på stedet for å ta vare på dem.

– Det er imponerende å høre at dere klarer å holde en positiv innstilling, sa Haakon til evakuerte.

Kronprinsen møter også representanter fra NVE, kommunen og statsforvalteren.

Både finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er tydelige på at forsvaret vil bli prioritert i neste års budsjett.
Les også

Støre: – Vi trenger mer penger til forsvar

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.