NETTARKIV

Statsbygger'n

Veslemøy NestvoldVeslemøy NestvoldVeslemøy NestvoldVeslemøy Nestvold
7. feb. 2002 - 15:41

650 ansatte og to millioner kvadratmeter bygningsmasse er ikke småtteri å holde styr på for en som mangler erfaring fra både byggebransje og offentlig sektor. Men lede kan han, og det er også jobben hans, mener den nytilsatte direktøren for statens bygg. Øivind Christoffersens jobberfaring er stort sett fra amerikanske databedrifter, men som administrerende direktør i Honeywell A/S kom han i kontakt med byggebransjen på flere plan.

- Vi leverte datasystemer til bygge- og anleggsbransjen og fikk etter hvert ganske godt innblikk i hva den tverrfaglighet bransjen bestod av, understreker Christoffersen til sitt forsvar. Han var også med på å starte Telfo (Tekniske Entreprenørers Landsforening) i sin tid og satt i styret i flere år.

Da valget stod mellom studier på NTH og Blindern, valgte han sistnevnte ut i fra ønsket om å studere mest mulig matematikk. Som en av de første gikk han over til faget databehandling mens det var et helt nytt fagområde. Det har han ikke angret på. - Jeg tror det er viktig å velge utdanning ut fra interesse, ellers kan man ikke bli god i noe.

Med hovedfag i informatikk og riktig ledelsesfilosofi og forståelse for komplekse teknologiske utfordringer, skal nok dette gå bra mener han.

Overgangen fra amerikanske selskap er ifølge ham selv ikke så enorm. Store bedrifter har et visst byråkrati, selv om det er lettere å ta kjappe beslutninger der det er påkrevd. Men Christoffersen understreker at det offentlige har større grad av grundighet og et regelverk som må følges nøye.

Christoffersen vet han leder en bedrift med høyt kunnskapsnivå og lang erfaring. Etter en turbulent periode under forrige leder, føler han organisasjonen er i ferd med å finne sin form både i ledelsen og blant menige ansatte. Som øverste leder ønsker han å framstå som talsmann for Statsbygg i tillegg til å være et bindeledd med statlige organer der det er nødvendig. Så langt har han lært mye om politiske prosesser.

Å bli forutsigbar og bidra til normer og standarder som er positive for hele byggenæringen, er viktige mål for Christoffersen. Etter et halvt år i jobben unner han seg nå et lite avbrekk i Spania og en ukes golf sammen med to gode kamerater. - Vi reiser på tredje året og tilbakelegger rundt 100 kilometer på vår ferd til fairway og greener.

God kondis kan komme godt med når han nå skal få Statsbyggs omdømme på fote igjen.

Øivind Christoffersen (51) er mannen som skal lede Statsbygg mot nye høyder. Etter 15 år i amerikanske dataselskap søkte han frivillig jobben som leder av statsbedriften.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.