NYHETER_BYGG

Statsbygg vant miljøpris

13. sep. 2001 - 14:55

Statsbygg er vinner av ØkoByggs Miljøpris for 2001. Statsbygg fikk prisen for sin helhjertede innsats på miljøsiden gjennom flere år.

– Statsbygg har løftet miljø opp som en sentral del av strategien og er en normsetter i næringen, sa programleder Sverre Tiltnes under utdelingen på ØkoByggs konferanse Økobygg Expo på Hellerudsletta.

Flere gode eksempler

Det var Statsbyggs nye administrerende direktør Øivind Christoffersen som mottok prisen på vegne av de ansatte.

– Miljøprisen er en anerkjennelse for helhjertet innsats på miljøsiden i Statsbygg gjennom flere år. Bak prisen ligger det arbeid, høy kompetanse og ekte engasjement fra de ansatte, sa Christoffersen som ønsket å fremheve de ansattes innsats da han takket for prisen.

I begrunnelsen for prisen fremhever juryen spesielt arbeidet med Fornebu og Pilestredet Park. Også eiendomsforvaltningen får oppmerksomhet: Nye bygg utstyres i dag med energifleksible systemer slik at leietaker selv kan velge rimeligste energikilde.

Tre nominerte

Tre nominerte kandidater fikk også hver sin hederpris for miljøinnsatsen. Disse var foruten Statsbygg, Ted Hanisch for å ha løftet miljø inn som primærformål i Statens hovedsatsing på omleggingen av energibruken, Enova.

Den tredje miljøhederen gikk til boligprosjektet Lena Terrasse i Melhus ved utbygger Selmer Skanska Bolig AS og Statoil Nordisk Energi AS.

I Juryens begrunnelse heter det at prosjektet har vært banebrytende som løsning og som forbilde i å få energifleksible løsninger også inne i boligmassen. Prosjektet er gjennomført uten investeringstilskudd.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.