BYGG

Statsbygg byr på utfordringer

Veslemøy NestvoldVeslemøy NestvoldVeslemøy Nestvold
7. sep. 2006 - 07:27
Vis mer

Søkermassen til Statsbygg er det ingenting å si på.

– Vi pleier å få mange søkere og de er som oftest også godt kvalifisert, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Rygh i Statsbygg.

Hun understreker likevel at også Statsbygg merker at byggmarkedet er strammere og at spesielt arkitektstillingene er blitt vanskelige å besette.Stort behov

Statsbygg kommer i 2006 til å ferdigstille flere bygg enn noe annet år siden 1997.

I år overleveres 24 prosjekter, deriblant Svalbard forskningspark, nytt sentralbygg ved Høgskolen i Gjøvik, nytt tilbygg ved Høgskolen i Bodø samt Forskningsveien 3a ved Universitetet i Oslo.

Økningen i antall prosjekter skyldes blant annet større behov hos universitet og høgskoler. Hele fem undervisningsbygg skal stå ferdig i år.Hele landet

Har du lyst til å jobbe med store prosjekter, liker å ha ansvar og være en del av større fagmiljø, har du muligheten nå.

Statsbygg søker etter folk til ulike stillinger fra sør til nord. Blant folkene det søkes etter, finner vi prosjektledere til både Statsbygg Øst og hovedkontoret, eiendomsforvalter til Statsbygg Øst samt overingeniør innen bygningsøkonomi ved hovedbasen i Oslo.

Svalbard lokket

Har du i tillegg økonomibakgrunn, er stillingen som forvaltningsøkonom i avdeling Nord ledig.

– Vi søkte nylig etter driftstekniker til kontoret vårt på Svalbard og fikk 13 søkere. Av disse er mellom 5 til 8 godt kvalifiserte. Desverre hadde vi ingen kvinnelige søkere. Mange ser nok på dette som en unik mulighet til å oppleve øyriket i nord, sier Njaa Rygh.Sesongvariasjon

– Det avhenger litt av både årstid og geografi når vi ser på responsen på våre ultyste stillinger. Men det er ingen tvil om at også Statsbygg merker at det er mange som er ute etter bygningsingeniører og arkitekter for tiden. Vi har nettopp lyst ut en stilling i Tromsø, og er vi veldig spente på responsen, sier Njaa Rygh.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.