SAMFUNN

Statsbudsjett: Flirer av miljøsatsing

I fremlegget til statsbudsjett for 2001 omtaler regjeringen økningen på 20 millioner kroner som en kraftig opptrapping på området. Bevilgningen deles på budsjettene til Olje- og energidepartementet (OED), Miljøverndepartementet og Nærings- og handelsdepartementet.

Utvikling av renseteknologi for gasskraftverk er svært viktig for arbeiderpartiregjeringen, som går inn for å bruke naturgass som energikilde for kraftproduksjon i Norge. Målet er å redusere CO2-utslippene betydelig i forhold til dagens teknologi.

Thomas Palm i Bellona er ikke imponert over satsingen. Han peker på at Thorbjørn Jagland som statsminister snakket om 500 millioner kroner til forskning og utvikling av slik renseteknologi, en sum som senere ble kraftig redusert.

– 20 millioner kroner i denne sammenheng er ingenting, når ett eneste gasskraftverk vil koste ti-elleve milliarder. Dessuten vet ikke departementet hva disse pengene skal brukes til – det har jeg spurt dem om, sier Palm til
tekblad.no.

Til kunnskapsoppbygging, forskning og utvikling over budsjettet til Olje- og energidepartementet foreslår regjeringen totalt 202,7 millioner kroner. Det er en økning fra inneværende år på under en halv prosent når antatt prisstigning er trukket fra.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.