OLJE OG GASS

StatoilHydro vurderer ny utbygging

StatoilHydro har funnet lett olje 35 kilometer øst for funnet Gudrun og 30 kilometer sør for Grane-feltet (bildet) i midtre del av Nordsjøen.
StatoilHydro har funnet lett olje 35 kilometer øst for funnet Gudrun og 30 kilometer sør for Grane-feltet (bildet) i midtre del av Nordsjøen. Bilde: NORSK HYDRO
30. nov. 2007 - 12:16
Stavanger (NTB): I midten av september påviste StatoilHydro lett olje 35 kilometer øst for funnet Gudrun og 30 kilometer sør for Grane-feltet i midtre del av Nordsjøen.

En avgrensningsbrønn, Ragnarrock 2, ble boret for å kartlegge omfanget av funnet.

– Det ble også i denne brønnen påvist lett olje i lavpermeabel kalkstein. Funnet har påvist mellom 30 og 60 millioner fat utvinnbar olje. Det er ikke et stort funn, og vi vil nå arbeide med tester og prøver som er gjort for å kunne si noe mer eksakt om størrelsen på funnet. Det er mange faktorer som skal vurderes før vi vet hvilken måte dette kan utvinnes på, sier informasjonsdirektør Jone Stangeland i StatoilHydro til NTB.

Ragnarrock 2, den tredje letebrønnen i utvinningstillatelse PL265, blir nå permanent plugget og forlatt. Det trengs ytterligere en horisontal testbrønn før funnet kan være aktuelt for utbygging.

Oljedirektoratet opplyser til NTB at det er utvunnet flere funn i samme størrelsesorden, på samme dybde og i samme type bergarter. En av hovedforutsetningene der har vært at funnene kan knyttes opp mot eksisterende felt.

Rettighetshavere til det nye funnet er StatoilHydro, Petoro og Det Norske Oljeselskap med 30 prosent hver. Talisman Energy Norge AS har 10 prosent. StatoilHydro er operatør.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 1952 meter under havflaten og ble avsluttet i grunnfjell. Havdypet er 113 meter. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.