OLJE OG GASS

StatoilHydro valgte Fornebu

NY STORSTUE: Dette komplekset på Fornebu blir StatoilHydros nye hjem i Oslo-området
NY STORSTUE: Dette komplekset på Fornebu blir StatoilHydros nye hjem i Oslo-området

Fornebu vant dragkampen om StatoilHydros nye Oslo-kontor, melder Budstikka.no.

StatoilHydro har i dag drøyt 2.000 ansatte fordelt på 75.000 kvadratmeter på Vækerø, Skøyen, Majorstua og Kjørbo i Sandvika.

I dag blir det ifølge avisa gjort kjent at selskapet har inngått intensjonsavtale med IT Fornebu Holding om 15 års leie av et nytt kontorbygg på 60.000 kvadratmeter med utsikt ut over Lysakerfjorden.

Se tegninger her.

Gigantbygg

Kontorbygget på ni etasjer, med fem fløyer satt sammen i stjerneform, skal reises på strandtomten ved siden av Telenor og Aker Solutions.

40 tomtealternativer har vært vurdert, inkludert Asker sentrum, Hamang i Sandvika, Høvik og fire alternativer på Fornebu, skriver Budstikka videre.

Ikke i sentrum

Finalekampen sto mellom Fornebu og Oslo sentrum, inntil avgjørelsen falt like før jul. Siden skal strandtomten på Fornebu ha vært konsernledelsens favoritt.

– Vi er veldig glad for å ha landet denne beslutningen nå. Kostnadene til leie, drift og vedlikehold forventes å bli lavere sammenlignet med de vi har i dag, sier direktør for eiendom og kontor i StatoilHydro, Svein Harald Storli til avisa.

Vil ha togforbindelse

Drawbacket med Fornebu er beliggenheten, forteller Storli. Det vil StatoilHydro endre på.

– Vi vil være med på å påvirke utbyggingen av infrastruktur i området, med sikte på å få til en høyfrekvent baneløsning. Busser holder ikke, de blir stående i den samme køen, sier han.

Kontor foran boliger

Kontorutbyggingen i strandkanten innebærer at boligene som var planlagt på området, flyttes lenger inn på land – mot den planlagte grøntdiagonalen ned mot bebyggelsen i Rolfsbukta.

– Kontorbebyggelsen ligger utenfor hundremetersonen, og representerer en klart mindre grad av privatisering av strandsonen enn ved boligbygging. Vi opparbeider park og grøntanlegg i tillegg, sier Erik Løfsnes, administrerende direktør i IT Fornebu Holding til Budstikka.Les mer på Budstikka.no

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.