NETTARKIV

StatoilHydro: – Skal redusere produksjonstap

Anders J. Steensen
10. sep. 2008 - 15:39

En av de store utfordringene for drifts- og vedlikeholdspersonellet offshore er planlagte revisjonsstanser. Da skal gjerne installasjonene inspiseres, utstyr skiftes ut, rørsystemer bygges om etc. Det har ikke vært uvanlig å legge til ekstraarbeider mens anlegget likevel er nede. Dette har medført at revisjonsstansene har blitt forlenget, med derpå følgende produksjonstap og lavere inntekter.

Nye systemer for å planlegge og gjennomføre revisjonsstanser er en viktig del av det arbeidet som gjøres i disse dager for å forbedre driften og driftsregulariteten i StatoilHydro. Det omfattende FoU-prosjektet «TAIL IO» skal utvikle standardiserte arbeidsrutiner for integrerte operasjoner. Det er tiltenkt en viktig rolle for at StatoilHydro skal nå sine framtidige produksjonsmål. Det er også tenkt å bidra i det arbeidet som pågår for å få enhetlige arbeidsprosesser for drift og vedlikehold i selskapet.

– Formålet med prosjektet er tredelt. Vi skal redusere produksjonstapet og kostnadene samt bedre helse-, miljø- og sikkerhetsforholdene for våre medarbeidere, forteller Tom Anders Thorstensen i StatoilHydro. Prosjektet er initiert av StatoilHydro FoU som har med seg samarbeidspartnere i ABB, IBM, Aker Solutions og SKF.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.