OLJE OG GASS

StatoilHydro skal flytte

PÅ BOLIGJAKT: StatoilHydro har for mange ansatte i Oslo og Bærum til at de kan samle samtlige i dagens lokaler på Majorstua (bildet) eller Vækerø. Dermed må de på boligjakt.
PÅ BOLIGJAKT: StatoilHydro har for mange ansatte i Oslo og Bærum til at de kan samle samtlige i dagens lokaler på Majorstua (bildet) eller Vækerø. Dermed må de på boligjakt. Bilde: Mona Strande
Mona Strande
17. des. 2007 - 10:59

StatoilHydro vil samlokalisere sine virksomheter i et felles kontorbygg når kontraktene på Majorstua i Oslo og Vækerø i Bærum går ut i 2012.

- Energy and retail holder til på Majorstua, med kontrakt ut 2012, og Hydro olje- og energi hadde en avtale frem til høsten 2012 på Vækerø. Ingen av disse lokalene er store nok for hele StatoilHydro, derfor vil vi samlokalisere hele virksomheten når kontraktene går ut, sier informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad i StatoilHydro.

Trenger 50.000 m 2

Samlokaliseringen er en del av fusjonsavtalen mellom tidligere Statoil og Hydros olje- og gassvirksomhet.

De søker etter et lokale på rundt 50.000 kvadratmeter med plass til cirka 2500 ansatte. Kravene de setter er at det skal ligge innen Oslo-Akershus, med nærhet til 'meget god offentlig kommunikasjon' og Flytoget - noe som begrenser aktuelle lokaler en god del.

- Siden våre ansatte reiser så mye i inn- og utland er det greit å ha kort vei til Flytoget, sier Aanestad.

I tillegg søker de etter moderne og fremtidsrettede lokaler med energi- og miljøvennlige løsninger - og parkeringsmuligheter.

Fortsatt god tid

Statoil har vært mange år på Majorstua, og Hydro samlet alle sine ansatte i nye lokaler på Vækerø tidligere i år. Dette kontorbygget er cirka 11.500 kvadratmeter og har rundt 230 kontorplasser, noe som er altfor lite for 2500 ansatte.

Det er heller ikke mulig å bygge ut, siden det var problematisk nok å få på plass bygget som står der i dag: Planarbeidet tok lang tid etter det startet i 1997, fordi området er bevaringsverdig - noe som førte til utbyggingstillatelser med mange klausuler i forhold til vern av parken rundt bygget.

StatoilHydro har ikke fått tilbud om nye lokaler foreløpig, men de har fortsatt god tid:

- Det blir ikke aktuelt å flytte før på senhøsten 2012, sier Aanestad.

Les mer om: