OLJE OG GASS

– StatoilHydro er Norges verste skrivefeil

Statoil tok i begynnelsen av 2003 over operatøransvaret for Visund fra Hydro. Dermed måtte logoen på plattformen byttes ut. Kanskje dette er kimen til en ny logo?
Statoil tok i begynnelsen av 2003 over operatøransvaret for Visund fra Hydro. Dermed måtte logoen på plattformen byttes ut. Kanskje dette er kimen til en ny logo? Bilde: Statoil
7. mai 2007 - 09:42

– Å skrive «StatoilHydro» i ett, med stor H er rett og slett feil. Hadde man bare hatt en bindestrek der, hadde det vært riktig. Men den løsningen de har valgt er som å skrive LivHansen i stedet for Liv Hansen, sier Lomheim til Dagsavisen.

– Jeg forstår ikke hvorfor de gjør dette. Det er i hvert fall ikke kreativt. Og jeg tror heller ikke folk flest blir imponert. Et stort selskap bør også tenke gjennom at navnet deres framstår slik at det ikke svekker autoritet og tillit, sier Lomheim videre.

Han understreker at staten må bestemme seg for om dette er et statsselskap eller ikke. Statsselskaper skal følge statens rettskrivning, noe som gjør at selskapet ikke kan hete «StatoilHydro».

Samtidig vil selskapet at styremøtene skal foregå på engelsk.

– Det er velkjent blant språkfolk at mange nordmenn overvurderer hvor godt de fungerer på engelsk. Jeg skulle tro at kvaliteten på diskusjonene, og dermed avgjørelsene i styret, blir dårligere hvis de velger å gjennomføre dem på engelsk, sier Lomheim.

I forslaget til styre er det bare én person som ikke har norsk som morsmål. Samtidig er det minst én som er dårlig i engelsk, Kjell Bjørndalen, leder i Fellesforbundet. Han skal nå på språkkurs. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.