OLJE OG GASS

– StatoilHydro bagatelliserer alvorlige hendelser

23. sep. 2008 - 07:01

– Jeg konstaterer at de var tidlig ute med å kalle dette en liten lekkasje. Dette er helt klart en hendelse med stort ulykkespotensial, sier pressetalskvinne Inger Anda i Petroleumstilsynet til TV 2.

Ulykken hun viser til er gasslekkasjen på Oseberg C-plattformen for halvannen uke siden. StatoilHydro hevdet situasjonen var udramatisk mens den egentlig viste seg å være en av de største gasslekkasjene på norsk sokkel noensinne.

Svært alvorlig

– Dette var en svært stor gasslekkasje. Det er en hendelse som vi ser veldig alvorlig på. Den kan vise seg å komme inn helt i toppen av de gasslekkasjene vi har hatt på norsk sokkel, sier Anda.

StatoilHydro nekter for at den norske olje- og gasskjempen prøvde å bagatellisere lekkasjen.

– Vi underrapporterer ikke hendelser, og det har vi heller ikke hørt fra Petroleumstilsynet. Denne aktuelle hendelsen var en betydelig lekkasje og det har vi heller aldri lagt skjul på. Men den var over i løpet av noen få minutter og for personellet var situasjonen normalisert veldig raskt, sier informasjonssjef Ola Morten Aanestad i StatoilHydro til NTB.

Rapporterer fakta

Petroleumstilsynet har gransket flere slike hendelser som involverer StatoilHydro.

24. mai kunne det gått helt galt da en oljelekkasje førte til gassopphopning inne i skaftet. Lekkasjen kunne forårsaket eksplosjon, konstaterte StatoilHydro selv i sin egen granskingsrapport.

Denne uken legger tilsynet fram rapporten om granskingen av ulykken, men uten at det bekymrer StatoilHydro.

– Vi står for rundt 80 prosent av produksjonen på norsk sokkel, så StatoilHydro vil naturligvis stå for en del av hendelsene som blir gransket. Men vi rapporterer fakta korrekt, sier Aanestad.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.