OLJE OG GASS

Statoil vurderer å kutte ut fornybar energi

ULØNNSOMT: Helge Lund sier at Statoils satsing på blant annet vindmøller foreløpig har vært ulønnsom, og at selskapet må vurdere sin egen kompetanse på feltet.
ULØNNSOMT: Helge Lund sier at Statoils satsing på blant annet vindmøller foreløpig har vært ulønnsom, og at selskapet må vurdere sin egen kompetanse på feltet. Bilde: Scanpix

Konsernsjef Helge Lund i Statoil sier at selskapet de nærmeste årene må vurdere om deres grønne satsing er lønnsom nok, eller om de skal gå tilbake til å bli et rent olje- og gasselskap.

– Om tre til fire år må vi vurdere om vi klarer å møte de utfordringene som den delen av energibransjen har, sier Helge Lund til NRK.

Statoil: Vil teste Hywind i utlandet

Kompetansevurdering

Lund sier at Statoils satsing på blant annet vindmøller foreløpig har vært ulønnsom og at selskapet må vurdere sin egen kompetanse på feltet.

– Virksomheten kan bli større, men den kan også bli mindre hvis ikke vi føler at vi har den kompetansen som skal til for å utvikle den, sier Lund.

Les også: Frykter å miste Hywind

Må redusere kostnadene

Han mener at en av de viktigste oppgavene for Statoil fremover blir å få ned kostnadene på fornybar energi.

– Det er snakk om veldig høye kostnader. Store deler av denne industrien er subsidiebasert, og derfor må vi lykkes for å få ned kostnadene, sier Lund.(©NTB)

Les mer om: