PRODUKSJON

Statoil ut av Borealis

NYE MULIGHETER: - Med eiere som vil noe, kan vi fortsette å kjempe for gassrør til Grenland og videreutvikle bedriften i Bamble, sier Roy Vardheim i Borealis. FOTO:AJS
NYE MULIGHETER: - Med eiere som vil noe, kan vi fortsette å kjempe for gassrør til Grenland og videreutvikle bedriften i Bamble, sier Roy Vardheim i Borealis. FOTO:AJS Bilde: Anders Steensen
Anders J. Steensen
30. juni 2005 - 13:53

Konsernsjef Helge Lund i Statoil er godt fornøyd med salget. - Vi mener at salget til IPIC og OMV gir en god industriell løsning. Som en ansvarlig eier har Statoil bidratt til å utvikle Borealis både industrielt og finansielt, slik at selskapt i dag har en stark posisjon. Vi selger vår eierandel, fordi petrokjemi ikke lenger er en del as Statoils kjerneviriksomhet, sier Lund i en pressemelding.

Statoil vil fortsatt levere NLG til Borealis.

Ordfører Anne Blaker i Bamble kommune er svært skuffet over salget. Hun kan ikke forstå at noen selger seg ut av petrokemi nå. - Det er trist og helt vanvittig at noen kan tenke seg å flagge ut norsk petrokjemisk industri, sier hun i en kommentar til NRK Østafjelds.

Administrerende direktør i Borealis Scandinavia, Roy Vardheim, sier at det er en fordel for bedriften å ha eiere som vil videreutvikle petrokjemi og plastmarkedet. - Ved dette salget har vi fått eiere som vil noe. Nå kan vi fortsette å utvikle råstoff for plastproduksjonen og videreutvikle bedriften, sier han til Teknisk Ukeblad.

Han legger vekt på at Borealis gjennom en tid har vært i en omstillingsfase og at bedrioften nå igjen er i stand til å utvikle nye produkter og produksjonsmetoder. - Folk har kommet i innovasjonsmodus, hvilket er bra for oss, sier han.

De nye eierne overtar alle kontrakter vedrørende gassleveranser fra Kvitebjørn og andre felt på norsk sokkel.

Etter eierskiftet vil IPIVC eie 65 prosent mens OMV vil ha 35 prosent av aksjene i Borealis.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.