OLJE OG GASS

Statoil-topp varsler flere kutt

Ingen prinsipiell grense for hvor mange, sier økonomidirektør.

Bilde: Øyvind Hagen/Statoil
15. jan. 2014 - 08:34

Statoil kunngjorde tirsdag at de kutter til sammen 239 arbeidsplasser. Arbeidet selskapet setter ut til leverandører i Norge, vil i stor grad bli gjort i utlandet.

Bred gjennomgang

Konserndirektør Torgrim Reitan, ansvarlig for økonomi og finans i Statoil, forklarer kuttene med at realitetene i oljeindustrien har endret seg dramatisk.

– Nå må de store selskapene i olje- og gassindustrien ha over 100 dollar for hvert fat olje for å gå i overskudd. Vi bruker mer enn vi tjener i bransjen, og det er dramatisk. Derfor går vi gjennom kostnader på bred front, sier Reitan til Stavanger Aftenblad.

Milliard-innsparinger

Reitan opplyser at Statoil vil spare flere hundre millioner kroner årlig på kuttene.

– Det blir flere milliarder utover en tiårsperiode, så det er vesentlig. Og jeg vil understreke at våre ansatte leverer arbeid av høy kvalitet. Men vi er for dyre sammenlignet med våre konkurrenter, sier Reitan.

Med de 239 stillingene som nå er vedtatt fjernet, har Statoil slanket administrasjonen med 1.000 stillinger.

Men det vil ikke stoppe der.

– Vi har et ansvar for å forvalte fellesskapets ressurser på best mulig måte, og det er et ansvar vi føler sterkt på. Vi må gjøre vårt for at Statoil er et robust selskap nå, i 2020 og 2030, sier Reitan.

Les også:

Statoil og Statkrafts neste havvindpark får 6 MW-turbiner

BP måtte skifte 3000 muttere og bolter på Skarv  

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.