OLJE OG GASS

Statoil tildeler kontrakter for 30 milliarder

Skal sysselsette 2.000 personer.

GAMMEL: StatoilHydro vil forlenge Gullfaks A ved å oppgradere boreutstyret, blant annet for å kunne bore opp til 10 kilometer lange hull.
GAMMEL: StatoilHydro vil forlenge Gullfaks A ved å oppgradere boreutstyret, blant annet for å kunne bore opp til 10 kilometer lange hull. Bilde: Øyvind Hagen/Statoil

Statoil har tildelt kontrakter for 30 milliarder kroner på nye og gamle installasjoner.

Selskapene KCA Deutag, Odfjell Drilling og Archer har fått tildelt kontrakt på boring av nye brønner, plugging av gamle brønner, brønnoverhaling og vedlikehold av boreanleggene på 18 av Statoils 20 faste plattformer på norsk sokkel.

Les også: Her er Statoils flytende testlab

Må levere

Dette er den største tildelingen Statoil gjør på norsk sokkel siden 2010.

– Effektive bore- og brønntjenester på våre faste installasjoner er viktig for å opprettholde produksjonen på norsk sokkel og for å levere på Statoils produksjonsprognoser, som er på 2,5 millioner fat oljeekvivalenter per dag i 2020, sier Margareth Øvrum, direktør for teknologi, prosjekter og boring på norsk sokkel.

Med opsjoner

Kontraktene har en varighet på fire år pluss opsjoner på tre ganger to år – totalt ti år, og vil sysselsette omkring 2.000 personer i perioden, ifølge Statoil.

Statoil understreker viktigheten av langsiktige kontrakter for å sikre effektive boreoperasjoner.

Nye og gamle brønner

KCA Deutag har fått kontrakt for sju av Statoils installasjoner, mens Odfjell Drilling har fått åtte installasjoner. Archer har fått kontrakt på tre installasjoner.

Kontraktene innebærer både boring og komplettering av nye brønner, så vel som plugging av brønner samt modifikasjon og vedlikehold.

Les også:

Velger subseakompresjon på Gullfaks

Slik blir Johan Sverdrup bygd ut