OLJE OG GASS

Statoil suspenderer nok en rigg

COSL Pioneer tas midlertidig ut av drift.

COSL Pioneer tas midlertidig ut av drift, på grunn av overkapasitet i Statoils riggportefølje. Det er den andre riggen som suspenderes av selskapet siden juli.
COSL Pioneer tas midlertidig ut av drift, på grunn av overkapasitet i Statoils riggportefølje. Det er den andre riggen som suspenderes av selskapet siden juli. Bilde: COSL Drilling Europe
Ina AndersenIna AndersenJournalist
17. sep. 2014 - 12:54

I begynnelsen av juli annonserte Statoil at boreriggen Scarabeo 5 vil bli lagt i opplag. Denne riggen tas ut av drift i slutten av september og ut året.

Nå melder selskapet at de suspenderer nok en rigg, COSL Pioneer.

Årsaken er overkapasitet i riggporteføljen til Statoil.

Har kontrakt til 2016

Riggen utfører i dag oppdrag på Visund-feltet og skal etter planen være ferdig med arbeidet i slutten av september.

COSL Pioneer er på kontrakt med Statoil til 2016, og skal brukes til boring og komplettering av produksjonsbrønner på norsk sokkel

Den legges i opplag fra fjerde kvartal i år.

– En gjennomgang av boreplanen vår gjør at vi ser oss nødt til å suspendere COSL Pioneer midlertidig, sier Tore Aarreberg, leder for rigganskaffelser i Statoil, i en pressemelding.

Les også: Forlatt plattform i Nordsjøen bemannes igjen

Fortsetter leting som planlagt

Statoil understreker at de har et godt samarbeid med riggselskapet, til tross for suspensasjonen.

– Vi har i dag tre rigger på kontrakt fra COSL Drilling Europe. Vår offshoreorganisasjon samarbeider godt med boreteamene hos leverandøren, og COSL Pioneer har vist konsistent og god effektivitet i boreoperasjonene. Vi er i nær dialog med leverandøren rundt den praktiske gjennomføringen av suspensjonen av riggen, og ser fortsatt fram til et langsiktig samarbeid med COSL på norsk sokkel, opplyser Aarreberg.

Selskapet poengterer også at det at COSL Pioneer tas ut av drift for en kortere periode, ikke vil ha effekt på Statoils produksjonsmål eller planlagt leteaktivitet på norsk sokkel.

– Statoil vil fortsatt bore 20-25 letebrønner på norsk sokkel i 2014, der selskapet er operatør for omkring 2/3 av brønnene, skriver selskapet i meldingen.

Les også:

Se vår oversikt: Her forsvinner oljejobbene

– Statoil beordrer avnappet turbin fjernet fra prosjekttegninger

Her er norske Sevans flytende Fukushima-erstatter  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.