Statoil starter oljeleting utenfor Nicaragua

Sammen med britiske Geoex.

Statoil starter oljeleting utenfor Nicaragua
Helge Lund og Statoil har signert en intensjonsavtale med myndighetene i Nicaragua. Bilde: Peder Qvale

Intensjonsavtalen som er inngått med myndighetene i Nicaragua, gir de to selskapene adgang til å kartlegge forekomster av olje og gass i et område på rundt 32.000 kvadratkilometer i Stillehavet utenfor Nicaragua, opplyser den statlige nyhetsportalen El19.

Kontrakten er undertegnet med det statseide nicaraguanske selskapet DNP-Petronic.

– Statoil er svært stolte over å kunne bidra til Petronics utvikling og leting etter oljeforekomster i Nicaragua, sa Torgeir Løland, kommersiell direktør i Statoil, da avtalen ble undertegnet i hovedstaden Managua torsdag.

Torsdag opplyste Statoil at selskapet har undertegnet avtaler om kjøp av andeler i to letelisenser i dypvannsområdene like utenfor Colombias kyst.

Den ene andelen er på 10 prosent i den såkalte Tayrona-lisensen som dekker et område på 16.500 kvadratkilometer, på 50 til 1.500 meters havdyp.

Den andre andelen er på 20 prosent i Guajira Offshore 1-lisensen, en lisens som dekker et område på 12.200 kvadratkilometer, på 1.500 til 3.500 meters havdyp.

I juli i fjor ble Statoil tildelt en andel på 33,33 prosent i COL4-lisensen utenfor Colombia. Begge de siste avtalene må godkjennes av Colombias myndigheter.