OLJE OG GASS

Statoil starter oljeleting utenfor Nicaragua

Sammen med britiske Geoex.

Helge Lund og Statoil har signert en intensjonsavtale med myndighetene i Nicaragua.
Helge Lund og Statoil har signert en intensjonsavtale med myndighetene i Nicaragua. Bilde: Peder Qvale
5. sep. 2014 - 09:48

Intensjonsavtalen som er inngått med myndighetene i Nicaragua, gir de to selskapene adgang til å kartlegge forekomster av olje og gass i et område på rundt 32.000 kvadratkilometer i Stillehavet utenfor Nicaragua, opplyser den statlige nyhetsportalen El19.

Kontrakten er undertegnet med det statseide nicaraguanske selskapet DNP-Petronic.

– Statoil er svært stolte over å kunne bidra til Petronics utvikling og leting etter oljeforekomster i Nicaragua, sa Torgeir Løland, kommersiell direktør i Statoil, da avtalen ble undertegnet i hovedstaden Managua torsdag.

Torsdag opplyste Statoil at selskapet har undertegnet avtaler om kjøp av andeler i to letelisenser i dypvannsområdene like utenfor Colombias kyst.

Den ene andelen er på 10 prosent i den såkalte Tayrona-lisensen som dekker et område på 16.500 kvadratkilometer, på 50 til 1.500 meters havdyp.

Den andre andelen er på 20 prosent i Guajira Offshore 1-lisensen, en lisens som dekker et område på 12.200 kvadratkilometer, på 1.500 til 3.500 meters havdyp.

I juli i fjor ble Statoil tildelt en andel på 33,33 prosent i COL4-lisensen utenfor Colombia. Begge de siste avtalene må godkjennes av Colombias myndigheter.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.