IKT

Statoil skifter gruppevareplattform

FORANDRING FRYDER:Robin Steen og Hans Hysing Olsen i Statoil er med å leder konsernets overgang til ny gruppevareplattform.
FORANDRING FRYDER:Robin Steen og Hans Hysing Olsen i Statoil er med å leder konsernets overgang til ny gruppevareplattform.
10. nov. 2005 - 07:56

IT-prosjektet begynte for over tre år siden, og de første pilotbrukerne testet ut løsningen i januar i år.

Nå har ca. 7000 byttet over, resten skal være ferdig innen januar neste år.

IBM taper og Microsoft vinner i Statoils omlegging. Statoil har i alle år basert seg på Notes som gruppevareplattform, men nå overtar Microsoft Office, inkludert Outlook og SharePoint.

Selvkomponert

En viktig del av den nye plattformen er overgangen til ett felles arkiv. Selv om Microsoft, Fast og irske Meridio har levert programvarekomponentene, har Statoils egne IT-folk integrert det hele til en felles løsning.

Et viktig mål med den nye plattformen har vært å forbedre samarbeidsmulighetene mellom alle medarbeiderne i selskapet.

– Nå skal det bare noen tastetrykk til for å innkalle folk til et møte, og de kan være til stede både fysisk og virtuelt, sier Hans Hysing Olsen som er leder for informasjonsformidling og forvaltning. – De nye verktøyene gjør også vi kan jobbe raskere og mer effektivt.

Stritter imot

Omfattende opplæring er nødvendig. – Selv om vi har aldri så mange dyktige teknologer, er det noe grunnleggende menneskelig i å stritte litt mot å ta i bruk noe nytt når vi behersker den gamle metoden, sier avdelingsleder for samarbeidsløsninger Robin Steen.

Han har tidligere vært fagleder for elektronisk samarbeid i Statoil og prosjektleder for prosjektets første faser.

Steen peker på at alle mulighetene også kan skape forvirring hvis de ikke håndteres likt innen selskapet.

– Vi må etablere en felles forståelse for hvordan vi bruker de nye verktøyene og mulighetene. Vi tror vi har laget et svært godt tilbud til dem som skal ta i bruk dette, men vi er ydmyke overfor at det vi driver med er støy. Det er uunngåelig at vi får en dropp i ytelse i en periode, men det er viktig at den blir så kort som mulig, sier Steen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.