DIVERSE

Statoil skal lete rundt Færøyene

Statoil er ett av tolv oljeselskaper som inngår i fem grupperinger som har fått tildelt sju letelisenser i området. I alt dekker de sju letelisensene rundt 14.000 kvadratkilometer øst-sørøst for Færøyene. Området grenser til et britisk felt nord for Shetlandsøyene der det ble funnet olje og gass tidlig på nittitallet.

Den ene av Statoils lisenser ligger i Foinaven sub-bassenget, og er tildelt for seks år til en gruppe bestående av Phillips Petroleum, Enterprise Oil og Veba Oil & Gas i tillegg til Statoil. Den andre lisensen ligger på Øst-Færøy-høyden, og er tildelt for ni år til den samme grupperingen i tillegg til Anadarko Faroes Company.

De øvrige selskapene som har fått tildelt de andre lisensene er selskapene Agip, Amerada Hess, Atlantic Petroleum, BP Amoco, British Gas, Dong og Faeroes Oil and Gas Co. Myndighetene har planer om ytterligere en ny lisensrunde, men har ennå ikke annonsert denne.

Færøyene og havområdet rundt tilhører Danmark, og denne første lisensrunden forventes å gi det færøyske samfunnet rundt 1,6 milliarder kroner i inntekter.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.