OLJE OG GASS

Statoil selger seg ned i Gudrun og kjøper seg opp i Eagle Ford

Stor avtale med spanske Repsol.

Statoil kjøper seg opp i Eagle Ford. Dette bildet er fra samme område, men har ikke noe med Statoil å gjøre.
Statoil kjøper seg opp i Eagle Ford. Dette bildet er fra samme område, men har ikke noe med Statoil å gjøre. Bilde: Tormod Haugstad
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
11. des. 2015 - 08:30

I dag melder Statoil at de har gjort en stor avtale med det spanske oljeselskapet Repsol, både på norsk sokkel og i utlandet.

Blant annet selger Statoil seg ned i Gudrun-feltet.

–Statoil selger 15 prosents eierandel i Gudrun-feltet på norsk sokkel til Repsol. Statoil forblir operatør og største andelshaver med 36 prosents eierandel, heter det i meldingen. 

Kjøper seg opp i Eagle Ford

I tillegg melder Statoil at de vil kjøpe 31 prosents eierandel i den britiske lisensen for Alfa Sentral, et felt som ligger både på norsk og britisk sokkel.

Statoil kjøper også 13 prosent i fellesprosjektet Eagle Ford fra Repsol og blir eneste operatør.

– Dette muliggjør en mer optimal feltutbygging, effektiv drift og kostnadsbesparelser, og dermed robusthet mot lave oljepriser. 

Endring i Brasil

Også i Brasil blir det endringer, melder Statoil:

–I enighet med lisenspartnerne overtar Statoil operatørskapet for lisens BM-C-33 i Brasils Campos-basseng, med forbehold om godkjennelse fra myndighetene, heter det i meldingen.

Statoil er fornøyde med avtalen med Repsol.

– Vi er glade for å styrke våre relasjoner med Repsol. I dagens utfordrende marked utgjør dette innovative, verdiøkende transaksjoner som vil bidra til å styre kostnader og styrke Statoils portefølje på lang sikt, sier John Knight, Statoils konserndirektør for Global strategi og forretningsutvikling.  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.