NETTARKIV

Statoil-pris deles

Statoils forskerpris for 2002 er tildelt Dr. Svein Sævik (55) og Professor Stig Berge (61) for deres mangeårige utviklingsarbeid av dynamiske stigerør. Stig Berge er professor ved avdeling for marine konstruksjoner ved NTNU i Trondheim. Svein Sævik arbeider Sintef Marintek i Trondheim.

Uten deres arbeid, ville utbygging av felt som Åsgard, Visund og Kristin med flytere vært utenkelig. Nesten 40 prosent av den totale produksjonen på norsk sokkel skjer gjennom fleksible stigerør, enten via satellitter eller direkte fra undervannsanlegg til flytende produksjonsanlegg.

Forskerprisen, som er på 200.000 kroner, ble delt ut på Statoils forskningssenter av konserndirektør Terje Overvik sammem med et kunstverk til hver. Det er 12. året at prisen deles ut. Den er en anerkjennelse av oppnådde forskningsresultater på høyt internasjonalt nivå innen et fagområde som anses som viktig for Statoil.

-Sævik og Berge har arbeidet fram grensesprengende og høyst nødvendig teknologi for flytende produksjonssystemer i værharde strøk. I dag er Statoil internasjonalt anerkjent som en pioner i bruken av slike løsninger, sier sjefforsker Arnt Olufsen ved Statoils forskningssenter.

(ts)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.