OLJE OG GASS

Statoil på hjernejakt

Statoil ansetter kun de klokeste hodene i satsningen på økt utvinning fra sine oljefelt.

Jan M. MobergJan M. MobergTeknologiredaktør
2. mai 2012 - 08:22

HOUSTON/OTC: Statoils fokus på teknologiutvikling har på kort tid blitt en viktig strategisk føring for å nå målene om økt utvinning.

Selskapets økning av teknologikompetanse skal oppnås ved å ansette både norske og utenlandske toppteknologer i årene som kommer.

Men det er ikke hvem som helst som får slippe til i teknologieldoradoet hos selskapet, skal vi tro senior vice president for forskning og utvikling, Karl Johnny Hersvik:

– Vi ønsker oss kun de beste. De som er på topp. Det er i dag ikke pengene som er den begrensende faktoren, men å finne nok flinke folk, sier Hersvik, og presiserer at Statoil også vil investere i ekstern hjernekraft.

Les også: Tar igjen det tapte på Heidrun

Stimulere til forskning

Den eksterne satsingen skal skje både ved å stimulere forskning og utvikling i akademiske miljøer, hos partnere og ved å etablere enkelte støtteordninger for studenter.

– Vi må bruke pengene der hjernene er, og regner med at halvparten av teknologikompetansen vi trenger kommer til å være utenfor selskapet, forklarer han.

Les også: Forlenger levetiden på Gullfaks

1200004079.jpg

500 millioner i året

Statoil bruker i dag 500 millioner dollar i året på forskning og utvikling. De siste årene har innsatsen økt med 25 prosent årlig.

Hersvik ser for seg at økningen vil fortsette – i hvert fall i de nærmeste årene – og regner med å ansette 160 medarbeidere årlig bare i utlandet.

Mange av disse vil måtte være blant de beste om Statoil skal leve opp til sin ambisjon om å være på topp i sin bransje.

– Statoils organisasjon vil bli verdensledende på forskning og utvikling. Det må vi. Regelen er enkel: «Innovate or die», konkluderer Hersvik.

Les også:

Du må betale for elektrifiseringen 

Statoil bygger ny forskningslab

Aldous truer økt utvinning

Europa trenger 50 Snøhvitfelt på 20 år 

Norsk optimisme på OTC: - Nå er det full gass

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.