OLJE OG GASS

Statoil misbrukt i bedrageriforsøk

Statoil-navnet er blitt misbrukt, blant annet i Malaysia.
Statoil-navnet er blitt misbrukt, blant annet i Malaysia.
Ole K. Helgesen
27. mai 2011 - 10:18

I et forsøk på å lure potensielle Statoil-leverandører i Asia har svindlere utgitt seg for å være selskapets Asia-avdeling.

Nå advarer Statoil sine partnere mot bedrageriforsøk.

– Vi har fått informasjon om at noen har prøvd å utgi seg for å være fra Statoil i et forsøk på svindel. Det er lite trolig at noen store selskap skal betale noe til disse aktørene, men vi frykter at noen av de mindre leverandørene kan bli utsatt for svindelen, sier informasjonssjef i Statoil, Bård Glad Pedersen.

Malaysisk bredrageri Statoils informasjonssjef Bård Glad Pedersen.
Malaysisk bredrageri Statoils informasjonssjef Bård Glad Pedersen.

Malaysisk bredrageri

Statoil-navnet skal være misbrukt i Malaysia blant annet ved bruk av fiktive firmanavn StatoilHydro (Limited) Asia Pacific. Svindelforsøket kan være rettet mot hele Sørøst-Asia-regionen.

– Vi vil med dette å informere om at ingen selskap ved dette navnet finnes som en del av Statoil-konsernet. Videre har Statoil-konsernet for tiden ikke noen pågående operasjoner i Malaysia. Vær også oppmerksom på at vi ikke ber noen potensielle partnere av oss om å sette inn penger i forkant av innlevering av bud for våre prosjekter, heter det i meldingen fra Statoil.

Redusere risiko

– Er det noen leverandører som har blitt lurt?

– Ikke som jeg kjenner til. Men vi har valgt å gjøre dette for å redusere risikoen for at noen skal bli utsatt for svindelen, sier Glad Pedersen.

Statoil-navnet ble også misbrukt i en såkalt Nigeria-svindel i 2007.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.